Du väljer, ingen annan

När jag arbetar som mentor till mina kursdeltagare så är jag med dem i deras skiften, vilket innebär att när de är i syd så är jag i sydenergin med dem.
Är de i väst är jag också i väst. Det som händer är att vi medvetet går in och jobbar med olika delar av vår inre sanning och essens.
Ex är vi i syd så är det lätt att vi får städryck och vill röja på det fysiska planet, medan vi blir mer känslosam när vi går in i väst och jobbar med vårt inre mörker och de skuggor vi fortfarande bär på.
När det arbetet skett skiftar vi till norrenergin som kommer in med sötman, men också mer av själens guidning för att sedan så småningom skifta över till öst där vi gärna vill flyga fritt och testa våra vingar.

I öst befriar vi oss från de sista som håller oss kvar i det förflutna för att kunna vara mer sanna mot oss själva och följa vår själs guidning. Den här processen är något som sker naturligt i livet men som vi ofta inte är medveten om. När vi medvetet tar oss an energin i de olika väderstrecken så får vi förstärkta upplevelser men också långt mer effektiv och djupare healing. Med andra ord får vi lön för mödan <3

Hoppas din sommar varit fin på alla sätt.
Nu kanske du börjat arbeta igen och går och drömmer dig tillbaka med hjälp av de fina minnen du bär på, något som får din vardag att flyta på. Om du däremot lever kvar i minnen som är destruktiva och svåra att hantera så har du svårt att få livet att flyta på. Varje sak du lägger energi på i din vardag tömmer dig på kraft snabbare än du lyckas fylla på energiförrådet igen. Du går mer och mer på knäna för var dag. Men inom dig finns en röst som säger att du minsann ska prestera, sköta dig och framförallt göra rätt för dig. Du möter varje ny dag med en känsla av kamp. Livet är inte längre roligt att leva, det tär mer och mer.

Känner du igen dig?
Om så är fallet så snälla rara bromsa in tvärt, nu, och ställ dig själv frågan varför du valt att vara kvar i en känsla av hopplöshet? Troligen ruskar du på huvudet och har ingen aning om hur det kunde bli så här tungt att leva det liv som du inte alls upplevde så svårt tidigare. Du har troligen aktiverat gamla minnen som är en stor orsak till att då mår som du gör. Det finns i så fall möjlighet att jobba medvetet med att skifta din vardag till en mer angenäm situation än den du befinner dig i just nu. Men för att skapa en förändring i livet behöver du först bli medveten om vad som är osant för dig att göra, vilka mönster du per automatik väljer att följa och vilka dina trosföreställningar är som tagit dig till den plats du idag befinner dig på.

En ökad medvetenhet är ett stort kliv mot en tid av förändring och inre guidning. En transformation som inte alla välja att göra, av olika anledningar. Vad du väljer att göra med ditt liv är det enbart du själv som bör ta beslut om. Låt inte andra styra dina val och få dig att bli mer osann mot dig själv än vad du redan är idag.

Befria dig från minnets grepp om det är så att minnet håller dig kvar i något som du far illa av.
Du äger rätt att må bra, alla dagar i livet.

Kram Camilla Wengelin