CAMILLA WENGELIN

högkänslig, empatisk & introvert

Jag försökte leva “Svenssonliv”, men blev allvarligt sjuk

Som introvert, empatisk och högkänsligt barn kan det vara oerhört utmanande att våga vara sann och stå upp för sig själv.

Lever vi livet utifrån hur andra önskar att vi lever det finns helt enkelt inte utrymme nog att vara sann och unik som individ. Vi stryper vår livsenergi, blir sjuka och utmattade.

Jag talar av egen erfarenhet!

 

Som ung drömde jag om att bilda familj, leva lantliv, vara företagare, författa och arbeta med alternativmedicin.

När jag var 20 år träffade jag mina barns pappa och två år senare fick vi vår son, Patrik. Lillasyster Caroline föddes samma år jag skulle fylla 24 år.

Till en början levde vi “svenssonliv” för att sedan även köpa till en släktgård som vi fyllde med utrotningshotade lantraser (Linderödssvin, Jämtgetter, Hedemorahöns och Svensk gul anka). Utöver de djuren hade vi hästar, hundar, fåglar, takråttor, hamstrar m.m.

 

Mitt eget liv blev min största läromästare

Barnen växte upp och hösten 2002 påbörjade jag en ettårig utbildning till diplomerad aromaterapeut. I samband med utbildningen började jag även tillverka hudvårdsprodukter baserade på naturliga råvaror.

Det var helt underbart att själv få bestämma innehållet i produkterna, och jag gjorde allt från hårprodukter till fotkrämer. Ja, precis hela kroppen fick njuta av de helande örternas medicinska verkan.

Livet pågick för fullt när jag en dag i början av 2004 plötsligt inte kunde stiga ur sängen. Hur mycket jag än försökte röra på mig gick det inte, jag hade helt förlorat kontrollen över min egen kropp. Denna förlamande känsla ledde till en chock, som slutade med att jag grät och grät under flera veckor. Jag förstod där och då allvaret i min situation.

En svår utmattning, hjärntrötthet och posttraumatisk stress, som med tiden kom att utveckla kraftiga panikattacker fick mig att tappa greppet fullständigt, allt blev en kamp. Jag hittade inte längre någon ork att leva och började längta efter slutet, att få lugn och ro.

År av obefintlig omsorg om mig själv hade drivit mig över kanten. All min energi hade gått till att få andra att må bra medan mina egna behov helt satts åt sidan.

Det var dags att stanna upp och lyssna in vad jag innerst inne önskade göra med mitt liv.

Jag startade företag 2005 och öppnade butik på Ljuspunkten i Kilafors, besökte mässor och marknader och till min stora glädje strömmande många nya kunder till.

Efter en tid av fokus på hudvård var jag äntligen redo att som aromaterapeut börja ta emot klienter igen.

Fler utbildningar utökade behandlingsmenyn, där bland annat regndroppsterapi, koppningsmassage, ansiktsbehandling, mediumskap och healing ingick.

Jag utvecklade ett mentorprogram inom energimedicin och höll kurser på Ljudpunkten. Därefter digitaliserade jag även programmet och erbjöd onlineutbildning via en lösenordskodad hemsida.

Med flera trauman i bagaget var jag dock rejält sliten. Jag längtade efter att få leva ut mitt autentiska jag och accepteras för den jag i sanningen är, och 2009 skilde jag mig och flyttade tillbaka till Kilafors för att ge mig själv den möjligheten.

I samband med flytten fick jag gångavstånd till mitt arbete på Ljuspunkten, vilket var skönt.

Trots att jag var nyskild egenföretagare och dagligen kämpade med både ekonomin och svår utmattning gav jag aldrig upp. Jag visste att livet ämnande bjuda på nya möjligheter inom kort, bara jag hade tillförsikt.

I min minst sagt tuffa situation började jag reflektera över livets mening, och insikten om att jag aldrig någonsin tillåtit mig att stanna upp och bearbeta mina trauman smärtade.

Rädslan för att visa mig sårbar hade fått mig att alltid vara på tå, beredd på att fly känslor. Ständigt sysselsatt undvek jag att ta itu med mitt känsloliv.

När jag väl tog mod till mig att möta mitt inre barn fann jag en skräckslagen liten flicka som inte litade på män överhuvudtaget. Under meditation och healing lyckades jag få henne att uppleva mer och mer trygghet, och till slut gick hon med på att sänka garden.

2010 kom det skifte jag varslats om. Jag träffade min nuvarande man och en djup kärlek väcktes, likt superstarka magneter drogs vi till varandra och livet tog en ny riktning. Lilla flickan inom mig var med ens trygg med honom, så obeskrivligt skönt! Men universum tog inte lång tid på sig att sätta min tillit på prov när jag plötsligt fick insikt i något som chockade mig så svårt att jag från en sekund till en annan föll rakt ner i avgrunden, det svartaste hål jag någonsin upplevt.

Ofrivilligt började jag och min skräckslagna lilla flicka mörkervandra tillsammans. Jag blev så illa däran att jag erbjöds traumabehandling (EMDR) efter att jag diagnostiseras som multitraumatiserad, med svår utmattning. Under ett år gick jag i terapi hos en trygg psykolog som med varm hand guidade mig tillbaka till livet.

Dagen när jag guidades, av min andlige guide, till den inkashamanska energimedicinen förstod jag att jag var redo att ta nästa steg på helande resa.

Med stöd av den inkashamanska energimedicinen genomgick jag en så kallad “dark side of the soul resa”, vilket är en mycket djupgående healing som transformerar svåra känslomässiga smärtor till berikande visdom.

Det krävdes mod att möta de smärtsamma minnen jag bar på och lämna offerrollen. Men det var nödvändigt för att kunna läka mina känslomässiga sår.

Först när jag stannade upp och accepterade min historia såg jag mitt sanna autentiska jag träda fram i ljuset.

Jag lyssnade på själen och fann min egen medicin.

Med hjälp av naturens helande kraft återvinner jag mer och mer trygghet längs vägen.

Fånga ögonblicken

Jag älskar livet på landet, där öppna landskap möter sjöar och berg i en fantastisk kombination av färger.

Att fotografera för att fånga ögonblick i livet är magiskt på alla sätt. Djur och naturbilder är det jag fokuserar mest på. 

Jag har haft turen att få möjlighet att sitta och observera denna björn under flera timmar i sträck, flera dagar i rad. De dagar vi möttes tog jag över 1000 st kort.

På väggen här hemma har jag satt upp tavlor på björnen för att påminna mig om detta speciella ögonblick när björnen väljer att låta mig dela naturupplevelsen och stunden tillsammans med den.

Naturligtvis finns det mycket mer saker att vara tacksam över i mitt liv. Men med det jag hittills delat hoppas jag att du fått en mer djupgående känsla för vem jag är, som person, mamma, fru, mormor, mentor och själ.

Må så gott, du vackra medmänniska.

 

CW energimedicin

2018 digitaliserade jag min verksamhet för att ut till fler med min visdom. Jag erbjuder onlineutbildning inom energimedicin, samt transformerande sessioner för dig som vill göra skiften i ditt liv.

Väl mött!
Camilla
Qomer q’enti – inkashamanskt namn, vilket betyder Kolibri