Var placerar du dig själv?
Hej!

I livets olika skeden har vi en förmåga att ta plats på olika ställen, beroende på vad som händer i nuet.
Ibland står vi mitt i stormens öga och vet varken ut eller in för att sedan möta en tid där vi tycker att livet är händelselöst och tråkigt, vi saknar tillfredsställelse.
Känns det igen?

 

Var placerar du dig i biosalongen?

Smyger du in till närmaste plats, helst så nära dörren som möjligt, eller letar du dig en plats mitt i raden, mitt bland salongens alla stolar?

Tar du den plats du behöver i livet, eller placerar du dig där det ser ut att vara en plats över?
Reflektera gärna över var du placerar dig i olika sammanhang och försök sedan komma på varför placeringen sker där den sker.

Det finns mycket att lära om sig själv, om man är intresserad av att möta sig själv på djupet, där ingen annan är välkommen på grund av att de kan råka se alla skuld och skamkänslor som lagrats där.

Du har inget att skämmas för, eller känna skuld över egentligen. Det kan vara föreställningar som du lever med som håller dig på den platsen i onödan.
Om du istället väljer att möta dessa känslor kan du befria dig från denna börda, för det känns verkligen som en rejäl tyngd att bära runt på dessa känslor.

Jag vill dela en del av min historia här nedan för att skapa ytterligare förståelse för det som jag skriver om.
Jag var nämligen mycket duktig på att placera mig på, för mig, osanna ställen. Det slutade med att ett stort skifte behövde äga rum.

 

 

Högkänslighet, intuition och medialitet

Min tillvaro har inneburit en hel del känslomässiga erfarenheter längs vägen. Dessa upplevelser har format mig till den jag är idag.

Med stark utvecklad känslighet och ständig närvaro av intuition, medialitet och andevärld har jag ofta fått erfara hur det känns att vara annorlunda. Samhället, skolan och livssituationer kan vara oerhört utmanande när det ställs krav på att vi ska leva och arbeta efter de normer som skapats av samhället överlag. Där tillåts vi inte vara sann mot oss själva utan förväntas följa mönster och trosföreställningar som andra skapat. Det finns helt enkelt inte utrymme nog att vara unik och fri där.


Jag försökte leva ett “Svenssonliv” – Men blev allvarligt sjuk!

Att försöka smälta in och leva ett liv som för mig är långt ifrån den jag i sanningen är gjorde att jag blev allvarligt sjuk. En dag vägrade helt enkelt kroppen att lyda hjärnan, utmattningen var ett faktum. Det blev en erfarenhet som jag idag kan se tillbaka på med stor insikt. Jag levde ett liv som inte var anpassat efter mina behov utan jag levde så som andra förväntade sig att jag skulle leva mitt liv. Ett skifte behövde därför ske för att jag skulle kunna återfå min energi och stå i min sanning.

Med åren har jag också förstått att jag är superkänslig för miljöer, som exempelvis i hemmet där jag vistas allra mest. Där har jag min trygga zon som bör erbjuda möjlighet till vila och återhämtning. Om hemmet inte upplevs omhändertagande mår jag dåligt. Då börjar jag möblera om för att förändra energiflödet och hoppas på bättring. Stagnation i energin är något som får mig att uppleva förlust av flöde och det påverkar mig oerhört negativt.

Samma sak gäller umgänge med andra. Jag väljer att umgås med dem som jag kan vara mig själv med, dem som får mig att skratta och må bra. Jag slipper därmed slösa energi på att vara någon till lags, förklara varför jag valt att leva mitt liv efter den guidning jag får av intuitionen och varför jag väljer bort saker som inte är sanna för mig. Umgänget ska kännas ärligt, naturligt och framförallt avslappnat och tillfredsställande för att vara intressant för mig att lägga tid på.
Låter det egoistiskt?
– Nä, inte alls om du bär på medvetenhet om vad det innebär att vara högkänslig.


Att stå i min sanning

Som högkänslig (HSP) mår jag inte bra av att försöka förändra den jag i sanningen är. Jag behöver få stå i min kraft, använda mig av mina gåvor och potential i livets alla skeenden annars blir livet mer eller mindre en utmaning, ibland för stor att möta. När det sker behövs det en längre tids återhämtning för att vara på banan igen. Med andra ord är livet som en berg-, och dalbana emellanåt för min del, något som är viktigt att lära sig att hantera.

Min livsväg har ofta inneburit möten bortom ord. Dem som berört mig extra mycket har jag valt att dela med dig.
I mitt hjärta håller jag rätten att vara unik och sann därför guidar jag gärna dig som önskar hitta ditt sanna uttryck och leva ut din potential.

 

Våga och vinn

Hoppas min historia kan ge dig insikter som du kan nyttja för att se över din egen situation här och nu.
Du äger rätt att må bra, vara sann mot dig själv och placera dig där du känner tillfredsställelse.

 

Lycka till!

Väl mött!
Camilla
Qomer q’enti – Inkashamanskt namn, vilket betyder Kolibri