Shamansk energimedicin

Foto: Dante

Mesan är en form av medicinknyte/altare i vilket shamanen/Paqo:n samlar sina helande verktyg och de 13 khuyas, medicinstenar, som de flesta medicinmän/medicinkvinnor bär med sig.

Mastana kallas det Inka shamanska tyg som bildar mesans yttertyg. Det viks ihop för att samla/skydda allt som dem som pratiserar traditionens energimedicin använder i ceremonier och helande behandlingar.

Unkunas är det innertyg i vilka de 13 khuyas ligger. Innertyget placeras sedan i yttertyget för att skilja medicinstenarna från resterande ting som mesan innehåller.

Tygerna till en mesa är mycket gedigna hantverk som tar upp till 4 månader att väva. Först vävs den ena halvan och därefter den andra vilka sedan sammanställs till ett stycke som symboliserar balansen mellan den feminina och maskulina energin, traditionens väg och symboler m.m.
 
Alla tyger är unika så det finns bara ett exemplar av det tyg som presenteras här på sidan. Därför går det inte att beställa, eller lägga tyget som restnoterat, om exemplaret redan är sålt. 
Tygerna jag förmedlar är välsignade av Paqo Dante i Peru under ceremoni på heliga bergen, Umantay och Salkantay m.fl.

Känner mig hedrad

Som utövare av Inka shamansk energimedicin önskar jag hedra "folket i bergen", deras energimedicin, helande tradition samt den stora visdom de besitter.
Från djupet av mitt hjärta tackar jag för den visdom jag besitter efter att ha studerat, praktiserat och utövat traditionens medicin.
Det känns hedersamt att få möjlighet att stödja våra medmänniskor i Peru genom att erbjuda deras fantastiska hantverk här i Sverige.

För att skapa ayni, ömsesidig balans, köper jag deras alster för att erbjuda mina kunder men väljer också att skicka en del av förtjänsten till Peru, via Paqo Dante, så att han sedan kan fördela pengarna mellan invånarna i de samhällen han besöker. Han har mitt fulla förtroende för att gåvorna hamnar där de behövs som allra mest.

Hoppas du också känner att du vill vara med och stödja dessa underbara människor som lever ett helt annat slags liv än vi är vana här i väst. Många av dem lever högt upp i bergen, på flera tusen meters höjd där de försörjer sig på odlingar av potatis mm. De värnar om Pachamama, moder jord, och för dem är ayni, balans mellan givande och tagande, oerhört viktigt. Ceremonier är vanliga där de tackar och hedrar. Deras healingförmåga är mycket kraftfull och att utöva traditionen innebär för dem att vandra mjukt på jorden. De dömer inte sina medmänniskor och har i mina ögon en mycket vacker syn på livet trots att de ofta lever under svåra omständigheter. 

 

Peru & Inka Shamanska hantverk

Gåva från hjärtat

Om du känner i ditt hjärta att du vill lämna en gåva till våra vänner i Peru erbjuds du Swisha till nummer 123 10 57447, Camilla Wengelin, och märka pengarna med Inka. Gåvan går då oavkortat till dem. Tack för att du har tillit till mig som förmedlare. Gåvorna redovisas på hemsidan. 

Hjärtligt tack
Camilla

 

Inka shamanska tyger

Inka shamanska produkter